|
|
|
... sütőpor, 15-20 dkg cukor, 1 cs. Dr.Oetker vaníliás cukor, kevés só, 1 ek. rum, 2 egész tojás, 1 citrom héja, 15-17 dkg vaj, 25 dkg áttört túró,
15 dkg mazsola, 12 dkg tisztított, reszelt mandula.
Bekenésre, sütés után: kevés olvasztott vaj.
Beszóráshoz. kevés porcukor.
Készítése: A sütőporral vegyített lisztet a gyúrótáblára szitáljuk, közepére mélyedést nyomu... |
|
|
|
|
|
|
|
... mákos/diós koszorú
Hozzávalók:
A tésztához: 50 dkg liszt, 2 cs. Dr. Oetker Instant élesztő, 2,5 - 3 dl tej, 2 db tojás, 6 dkg margarin, csipet só, 1 üveg (2 ml) Dr. Oetker Mandula aroma, mazsola, ízlés szerint
A töltelékhez: 18 dkg őrölt mák/dió, 1 üveg (2 ml) Dr. Oetker Citrom aroma, 10 dkg finomra őrölt babapiskóta, 1 kiskanál fahéj, 10 dkg kristálycukor, 0... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Vaníliás-mogyorós pohárkrém
Hozzávalók:
25 g apró darabokra vágott mandula
1 tasak Dr. Oetker Gála Krémpuding vaníliaízű
500 ml tej
50 g mogyorókrém
25 g tejcsokoládé
Előkészítés:
A mandulát egy serpenyőben zsiradék nélkül aranysárgára pirítjuk
és egy tálon hűlni hagyjuk.
Elkészítés:
A krémpudingot a tasakon t... |
|
|
|
|
|
|
|
Vaníliás-mogyorós pohárkrém
Hozzávalók:
25 g apró darabokra vágott mandula
1 tasak Dr. Oetker Gála Krémpuding vaníliaízű
500 ml tej
50 g mogyorókrém
25 g tejcsokoládé
Előkészítés:
A mandulát egy serpenyőben zsiradék nélkül aranysárgára pirítjuk
és egy tálon hűlni hagyjuk.
Elkészítés:
A krémpudingot a tasakon t... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Grillázs torta
Piskóta: 5 tojásból sütött kerek piskóta torta / barnacukorral készítsd /. 3 lapba vágjuk.
Krém: 1 cs. Oetker karamellás pudingpor 4 dl tejjel elkészítve, kihűtve. 10 dkg vajat habosra keverünk 15 dkg porcukorral, 1 tojássárgájával, rummal. A két krémet habosra keverjük. Ezzel töltjük meg a tortát. Kívülről is ezzel vonjuk be vékonyan.
Gril... |
|
|
|
|
|
|
|
... Tálalás-kor meghintjük reszelt tormával vagy reszelt sajttal.
Húsvéti kenyér 1.
Hozzávalók: 2,5 kg liszt, 8 dkg élesztő, 6 tojás, 25 dkg cukor, 35 dkg vaj, 12 dkg őrölt mandula, 20 dkg apró szőlő, 20 dkg mazsola, 1 citrom, 7,5 dl tej, só. A felmelegített liszt közepébe kis mélyedésbe beleöntjük a tejben feloldott élesztőt. Belekeverünk egy kevés lisztet, és meleg ... |
|
|
|
|
|
|
|
... tej
Eperöntet:
300 g mélyhűtött eper
4 evőkanál (50 g) porcukor
Ezenkívül:
Gyümölcsök (banán, kivi, szőlő, mandarin)
25 g hámozott mandula
A pudingot elkészítjük a tasakon található leírás szerint, majd 4 kisebb tálkába öntjük. Legalább 1 órát a hűtőszekrényben állni hagyjuk. Az epreket felengedjük, majd hozzáadjuk a... |
|
|
|
|
|
|
|
... Dr. Oetker Instant Élesztő
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1-1 késhegynyi só, őrölt szerecsendió és szegfűszeg
250 g mazsola
1 citrom reszelt héja
125 g hámozott mandula
Elkészítés:
Az élesztőt és 1 kiskanál cukrot tálba rakunk, hozzáadunk 1 dl langyos tejet, és gondosan összekeverjük. 15 percig állni hagyjuk. A lisztet, 125 g cukrot... |
|
|
|
|
|
|
|
Egy kedves, volt kolléganőnk Szakácskönyvét osztom meg veletek a Bevezetőjével együtt.
Fogadjátok, olvassátok szeretettel
A szakácskönyvben az Ajánlás és Bevezető után, az alábbi receptek találhatók:
Levesek
... |
|
|
|
|
|
|
|
... ízesített, besűrített cukoroldat. 2). Vaníliás kiflik I. Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 késhegynyi sütőpor, 12,5 dkg cukor, 1 tasak vaníliacukor, 2 tojássárgája, 20 dkg ráma, 12,5 dkg őrölt mandula vagy dió.Díszítés: porcukor és vaníliacukor keveréke vagy vaníliaízű porcukor.Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük. Több darab ceruzavastagságú hengert formálunk, 4-5 cm hosszú darabok... |
|
|
|
|
|
|
|
... búzaliszt
2 csapott teáskanál sütőpor
5 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
2 csapott teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál őrölt szegfűszeg
200 g darált mogyoró vagy mandula
100 g cukrozott citromhéj
200 g egész mogyoró vagy mandula
Ezenkívül:
2 tasak Dr. Oetker Decor Cukormáz csokoládé
6 evőkanál víz
200 g sárgabarackle... |
|
|
|
|
|
|
|
... előmelegített sütőben (villanytűzhelynél 200 fokon, gáztűzhelynél 3-as fokozaton) 15-20 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Amarcos
Hozzávalók: 50 dkg őrölt mandula, 23 dkg porcukor, 3 tojás, 1 citrom és 1 narancs reszelt héja, 1 mokkáskanál őrölt fahéj.
A mandulát keverjük össze a porcukorral, majd apránként a felvert tojásokkal. Adjuk... |
|
|
|
|
|
|
|
I. FEJEZET
A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro... |
|
|
|
|
|
|
|
... KOSZORÚ
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt, 2 cs. Dr. Oetker Instant élesztő, 2,5 - 3 dl tej, 2 db tojás, 6 dkg margarin, csipet só, 1 üveg (2 ml) Dr. Oetker Mandula aroma, mazsola, ízlés szerint
A töltelékhez: 18 dkg őrölt mák/dió, 1 üveg (2 ml) Dr. Oetker Citrom aroma, 10 dkg finomra őrölt babapiskóta, 1 kiskanál fahéj, 10 dkg kristályc... |
|
|
|
|
|
|
|
... tésztához:
50 dkg liszt,
2 cs. Dr. Oetker Instant élesztő,
2,5 - 3 dl tej,
2 db tojás,
6 dkg margarin,
csipet só,
1 üveg (2 ml) Dr. Oetker Mandula aroma,
mazsola, ízlés szerint
A töltelékhez:
18 dkg őrölt mák/dió,
1 üveg (2 ml) Dr. Oetker Citrom aroma,
10 dkg finomra őrölt babapiskót... |
|
|
|
|
|
|
|
...http://www.gportal.hu/gindex.php?pg= 15005811:
Adventi koszorú
Hozzávalók: 16 szem egész mandula, 2 dl tejszín, 1 evőkanál szilvalekvár, fél mokkáskanál őrölt fahéj, 16 kis gombóc kapuccino fagylalt, 16 dk karácsonyi aprósütemény.
Előkészítés: A mandulát forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk. A tejszínt kemény habbá verjük. Elkészítés: A szilvalekvárt... |
|
|
|
|
|
|
|
... porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
3 tojássárgája (közepes méretű)
50 g búzaliszt
Fél csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g darált mandula
50 g apróra vágott mandula
Bevonathoz:
175 g áfonyalekvár
1 tasak Dr. Oetker Tortazselé piros
50 g porcukor
4 evőkanál konyak vagy rum
Dí... |
|
|
|
|
|
|
|
... széleire, hogy a morzsálódást megszüntessük, majd a maradék krémet egyenletesen simítsuk el a tortán.
A torta díszítése:
Díszítéshez használhatunk csokoládéreszeléket, mandulaforgácsot vagy szeletelt mandulát, darált mogyorót, kókuszreszeléket, zabpelyhet. Díszítéskor a reszeléket tartsuk egészen közel a torta széléhez, és egy tortalapát vagy széles kés segít... |
|
|
|
|
|
|
|
... étolaj
1 narancs reszelt héja
Narancsöntethez:
1 tasak Dr. Oetker Instant Zselatin fix
300 ml narancslé
50 g porcukor
Ezenkívül:
Darabolt mandula, dió, mogyoró vagy kókuszreszelék a
díszítéshez
Előkészítés:
Kivajazunk 10 szufflé formát vagy hőálló csészét, és
tetszés szerint díszítjük mandul... |
|
|
|
|
|
|
|
PUDINGKALAPPAL SÜLT MEGGY
Hozzávalók:
Tésztához:
1 üveg meggybefőtt (kb. 350 g)
100 g Dr. Oetker Vitalis Müzli diós-mandulás vagy
mandulaforgács
Öntethez:
2 tojásfehérje (közepes méretű)
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
500 ml tej
40 g porcukor
2 tojássárgája (közepes méretű)
... |
|
|
|
|
|